FAQ

FAQ

FAQ Botox

Botox is een natuurlijk gezuiverd eiwit dat werkt als een spierontspanner. Het wordt vaak voorgeschreven door artsen in Nederland om medische aandoeningen zoals chronische migraine, ooglidspasmen en zelfs hyperhidrose (overmatig zweten in de oksels, handen en voeten) te behandelen. In 2009 is botox goedgekeurd voor het cosmetisch behandeling van rimpels in het gelaat.

Mogelijk moet je de behandeling ongeveer elke 3-4 maanden herhalen gedurende een periode van 12 maanden om een frisse en natuurlijke uiterlijk te behouden. Klinische studies melden dat sommige patiënten die langer dan 12 maanden zijn behandeld, het daarop volgend jaar slechts één of twee keer een behandeling nodig hebben. Je botoxdokter zal je hierover informeren.

Het duurt normaal gesproken 5-7 dagen voor de BOTOX® injecties om te werken. Wij van mijnbotoxdokter geloven erin om je te helpen er op een volledig natuurlijke en subtiele manier geweldig uit te zien voor je leeftijd. We krijgen meestal goede resultaten na slechts een enkele injectie.

De behandeling duurt meestal ongeveer 10 tot 20 minuten. Als er een beetje blauwe plekken ontstaan op de plaats van de injecties, kun je het gemakkelijk camoufleren met make-up. Er is geen “downtime” en je kunt de normale activiteiten meteen hervatten.

We hebben allemaal de foto’s gezien van celebs met te gladde, gek gevormde wenkbrauwen of een leeg, expressieloos gezicht.

Als je graag je rimpels wilt laten behandelen, is het van vitaal belang om jezelf in de veiligst mogelijke handen te plaatsen om de meest effectieve maar natuurlijke resultaten te bereiken. Dokter Bob Ververs staat bekend om zijn natuurlijk ogende resultaten. Zijn ‘druppel gewijze’- benadering omvat het gebruik van kleine hoeveelheden, vederlichte doses rond de behandelgebieden om ongewenste rimpels en lijnen te verzachten.

We leggen alles in detail uit en zorgen ervoor dat je op je gemak en ontspannen voelt, op de dag van je behandeling, wetende dat je in veilige, deskundige en medisch gekwalificeerde handen bent.

Botox heeft een uitstekend veiligheidsprofiel met meer dan 3,5 miljoen gebruikers tot nu toe in Europa. De doses zijn erg klein en de risico’s zijn minimaal. Als er iets gebeurt, zijn ze altijd tijdelijk en zeer minimaal van aard.

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat botox injecties worden uitgevoerd door artsen met de juiste kwalificaties en expertise in een klinische setting.

Veel mensen vinden hun ingreep bij mijnbotoxdokter comfortabeler dan verwacht. Je voelt alleen een mild prikje op je huid, die slechts een paar seconden duurt. De procedure is eenvoudig uit te voeren. Sommige mensen kunnen een lichte kneuzin ervaren op de plaats van de anti-rimpel injecties, maar dit zal altijd verdwijnen.

Naarmate we ouder worden, is het normaal dat rimpels op verschillende plaatsen in het gelaat of op het lichaam ontstaan. Dit is vaak te wijten aan verzwakt en verminderd collageen in de huid als gevolg van te veel blootstelling aan de zon of natuurlijke zwaartekracht of vanwege overmatige expressies of als gevolg van genetische aanleg.

Botox kan daarom worden gebruikt voor de behandeling van rimpels veroorzaakt door de werking van deze spieren op de huid door rimpelinjecties. Het ontspant de gezichtsspieren waardoor de ongewenste rimpels glad worden gestreken en het voorkomt dat diepere rimpels ontstaan. Als het op de juiste manier wordt uitgevoerd, ontstaat er geen “bevroren gezichtsuitdrukking.”

BOTOX® behandeling is effectief voor:

Het verminderen van de diepe plooien tussen je wenkbrauwen, of kraaienpootjes rondom de ogen en voor voorhoofdslijnen.

Het omkeren van een kuiltje in de kin door de spier te ontspannen die het kuiltje veroorzaakt.

Het aanhalen en herdefiniëren van de nek- en kaaklijn voor een elegante en jeugdigere uitstraling door middel van een ‘Nefertiti Neck Lift’. Dit is een eenvoudige en meestal zeer effectieve procedure zonder “downtime”.

Tandenknarsen kan behandeld worden door de kaakspieren te ontspannen en de spanning op het kaakgewricht te verminderen.

Behandeling van overmatig zweten (bekend als ‘Hyperhidrosis’). Injecteren van de zweetklieren in de oksels, handen of voeten, heeft voor veel van onze patiënten veilige, dramatische en levensveranderende resultaten gehad.

Ja, je kunt bij veelvuldig gebruik van botox er immuun voor worden. Dit gebeurt niet vaak, en alleen bij botuline toxine die vermengd zijn met gecompliceerde eiwitten. Mijnbotoxdokter gebruikt alleen zuivere botuline toxine, waardoor er geen immuniteit op kan treden. Het is daarom aan te raden je altijd te laten behandelen met pure botox, genaamd bocouture.

BOTOX® is een medicijn gemaakt van Clostridium botulinum bacterie. De BOTOX® injectie is een gezuiverd eiwit afkomstig van het toxine van deze bacterie en wordt gebruikt in zowel medische als cosmetische procedures voor de behandeling van aandoeningen zoals:

Chronische migraine

Hyperhidrose (overmatig zweten)

Overactieve blaas

Gladstrijken van rimpels

BOTOX® injecties werken door het blokkeren van de interactie tussen de spieren en de zenuwuiteinden. Het is door het FDA en ook in Nederland goedgekeurd voor de cosmetische behandeling van fijne lijntjes en rimpels.

Botox bevat geen dierlijke producten. Zoals de meeste geneesmiddelen is er echter een korte periode van dierproeven om ervoor te zorgen dat de behandeling veilig is voor menselijk gebruik.

Mijnbotoxdokter is een concept van het boetiek Cosmetische Kliniek, de Marebrug, in De Meern. In september 2021 opende de deuren van de Marebrug aan de Zandweg 139, in de Meern. Dokter Bob Ververs houdt ook spreekuur in de salon van Huidzinnig aan de Europaweg 48, Utrecht in hetzelfde pand als Sportcentrum Oudenrijn. Er is voldoende gratis parkering voor de deur. 

online afspraak maken
Scroll naar boven