Is het veilig?

Is het veilig?

Is het veilig?

Bocouture, Botox, of Botuline Toxine Type A, is een gezuiverd eiwit, afkomstig van een natuurlijke bacterie. Door met de meest zuivere vorm te werken, worden de beste resultaten bereikt. Dit verklaart ook het verschil in prijzen tussen diverse aanbieders. Zuivere botox ontspant de gezichtsspieren (die lijnen en rimpels veroorzaken) gedurende maximaal zes maanden.

Er is dus altijd sprake van een tijdelijk effect. Botox wordt in Amerika al sinds 1980 toegepast als geneesmiddel. Sinds 2009 wordt botox in Nederland voor cosmetische behandelingen in het gezicht toegepast. Het is een zeer veilig en uitgebreid getest middel. Botox heeft een uitstekend veiligheidsprofiel met meer dan 2,5 miljoen gebruikers tot nu toe, in Europa alleen al. De doses zijn erg klein en de risico’s zijn minimaal. 

Bijwerkingen die vaker voor kan komen, zijn kleine bloeduitstortinkjes op de plaats van injectie, of een licht beurs gevoel. Dit is altijd tijdelijk en trekt snel weg. Soms is er niet voldoende resultaat te zien en kan er iets meer botox worden toegediend. Soms reageren de spieren zo goed, dat het resultaat iets te intens is, maar dat trekt altijd binnen een aantal maanden vanzelf weer bij, naarmate de botox zijn werking verliest.

Sporadisch komt het voor dat iemand immuun is voor botox en dat er geen effect bereikt word met de behandeling. De meeste mensen hebben echter helemaal geen last van bijwerkingen.

online afspraak maken
Scroll naar boven