Kraaienpootjes

Kraaienpootjes

Kraaienpootjes of ‘lachlijnen’ rondom de ogen verklappen dat wij het leven leuk vinden. En dat mag gezien worden natuurlijk. Maar het is zo fijn als ze niet te zien zijn, terwijl wij niet aan het lachen zijn. We kunnen dit belangrijke teken van veroudering bestrijden zonder enige operatie of downtime.

Wat zijn 'Kraaienpootjes?'

Kraaienpootjes zijn lijnen en rimpels die zich vormen om de buitenste hoeken van onze ogen. De huid rond de ogen is 40% dunner dan de rest van ons gezicht, waardoor deze huid delicaat en extreem kwetsbaar is voor de effecten van veroudering. Of we kraaienpootjes nu karakterlijnen of lachlijnen noemen, deze rimpels  aan de rand van de ogen zijn onvermijdelijk

Wat veroorzaakt 'Kraaienpootjes?'

Naarmate we ouder worden, verliest de huid rond het ooggebied zijn elasticiteit, terwijl de collageenproductie verzwakt. Frequente gezichtsbewegingen zoals glimlachen kunnen na verloop van tijd ervoor zorgen dat oogrimpels ontstaan als we dit ondersteunende eiwit verliezen. Te veel blootstelling aan de zon, de natuurlijke neerwaartse effecten van zwaartekracht en een genetische aanleg kunnen ook de kans vergroten om deze afleidende lijnen rond de ogen te hebben. Hierdoor kunnen we er niet alleen oud uitzien, maar ook erg moe en vervallen.

Botox valt onder de bredere categorie van “anti-rimpel injectables” en is een van de meest effectieve methoden voor het verminderen van het uiterlijk van fijne lijntjes en rimpels. Er zijn veel verschillende soorten botoxvarianten, maar alleen de echt zuivere vorm geeft goede en betrouwbare resultaten.

Rimpels ontstaan onder andere door herhaalde spiercontracties door fronsen, staren of de wenkbrauwen optrekken. Dit zorgt ervoor dat de huid fronst en vouwt, wat geleidelijk resulteert in de vorming van gezichtslijnen en rimpels.

BOTOX werkt onder het huidoppervlak en vermindert tijdelijk de onderliggende spieractiviteit die matige tot ernstige fronslijnen, kraaienpootjes en voorhoofdslijnen bij volwassenen veroorzaakt. Wanneer er niet meer zoveel of helemaal niet meer gefronsd kan worden, verdwijnen deze rimpels of komen ze zelfs niet tevoorschijn. Dit zorgt ervoor dat het gezicht er zichtbaar gladder en ontspannender uitzien.

Bijwerkingen die vaker voor kunnen komen, zijn kleine bloeduitstortinkjes op de plaats van injectie, of een licht beurs gevoel. Dit is altijd tijdelijk en trekt snel weg. Soms is er niet voldoende resultaat te zien en kan er iets meer botox worden toegediend. Soms reageren de spieren zo goed, dat het resultaat iets te intens is, maar dat trekt altijd binnen een aantal maanden vanzelf weer bij, naarmate de botox zijn werking verliest. Sporadisch komt het voor dat iemand immuun is tegen botox en dat er geen effect bereikt word met de behandeling. De meeste mensen hebben echter geen last van bijwerkingen.

online afspraak maken
Scroll naar boven