Voorhoofd

Voorhoofd

Voorhoofdslijnen kunnen een veelvoorkomend probleem vormen voor mannen en vrouwen op elke leeftijd. Onze huid verliest volume en elasticiteit en kan niet terugkeren naar zijn originele vorm zoals in onze jongere jaren. Blootstelling aan de zon, roken, toxines, expressie en genetica kunnen ook leiden tot het verschijnen van voorhoofdslijnen.

Wat zijn voorhoofdslijnen?

Voorhoofdslijnen, ook bekend als voorhoofdsrimpels, zijn de horizontale inkepingen die over ons voorhoofd verschijnen. Ze zijn het meest merkbaar wanneer we bepaalde gezichtsuitdrukkingen trekken, zoals het optillen van onze wenkbrauwen. Wanneer we glimlachen, lachen of fronsen, trekken de voorhoofd-spieren aan de huid die ze bedekt, waardoor er lijnen verschijnen als diepe rimpels in de voorhoofd.

Wat veroorzaakt voorhoofdsrimpels?

Voorhoofdslijnen zijn natuurlijke zichtbare inkepingen over ieders gezicht. Doordat collageenbindingen in de huid afnemen, word de huid geleidelijk dunner en minder elastisch. Bij herhaalde gezichtsbewegingen zoals fronsen en verbaasd kijken, worden voorhoofdsrimpels steeds dieper en bijlven ze prominenter aanwezig.

online afspraak maken
Scroll naar boven