Frons

Frons

Fronslijnen worden duidelijker en merkbaar naarmate het verouderingsproces aanhoudt. Een gefronste wenkbrauw kan ons bezorgd en gestrest laten lijken, zelfs als we ons niet zo voelen. Met een botox behandeling kunnen we het uiterlijk van deze lijnen minimaliseren om een jeugdigere en frissere uiterlijk te bewerkstelligen.

Wat zijn fronslijnen?

Fronslijnen verschijnen op het gezicht als diepe verticale lijnen die tussen je wenkbrauwen en neus verschijnen wanneer je fronst. Twee sterke gezichtsspieren trekken samen wanneer je fronst, waardoor deze diepe plooien verschijnen.

Wat veroorzaakt fronslijnen?

Naarmate we ouder worden, kunnen fronslijnen zich ontwikkelen tot diepe fronslijnen die zichtbaar blijven, zelfs als we niet fronsen. Dit komt vooral door het feit dat de twee eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de elasticiteit van onze huid – collageen en elastine – steeds minder door ons lichaam worden geproduceerd naarmate we ouder worden. De huid is niet meer zo soepel en kan zich niet zo snel weer herstellen als vroeger. Het resultaat is een vermoeide en soms ontevrede blik, die ons permanent overstuur of boos kan laten lijken. Te veel blootstelling aan de zon, natuurlijke zwaartekracht en een genetische aanleg zijn ook factoren die bijdrage aan het ontstaan van fronslijnen.

online afspraak maken
Scroll naar boven